Whiskys receptek

 

Hot Toddy

Megfázás esetén különösen ajánlott skót ital.

Hozzávalók: - 1 dl. Forró víz - 2 teáskanál cukor - késhegynyi őrölt fűszerkeverék (fahéj, szekfűszeg, gyömbér…) - 1 tojás sárgája - 1 teáskanál vaj - whisky (blend is jó)

A hozzávalókat egy shakerben, vagy befőttes üvegben összekeverjük, jól összerázzuk. Azonnal, egy hajtásra fogyasztjuk.

 

Winter Scotch

Téli whisky ital.

Hozzávalók: aszalt gyümölcs keverék (mazsola, szilva, barack… bármi lehet, minél több féle) és whisky (blend is jó)

Az aszalt gyümölcsöket egy befőttes üvegbe tesszük és felöntjük whiskyvel, hogy teljesen ellepje. Jól lezárjuk és 2-3 hétre állni hagyjuk. Ezután a gyümölcsöt leszűrjük (jó lesz a karácsonyi süteményekbe!!!) a whiskyt pedig palackba töltjük (legyen tele, hogy elkerüljük a levegő miatti oaxidációt) és 3 évre ledugózva érni hagyjuk. Édes, gyümölcsös ital a jutalom, amit a nők is szívesen fogyasztanak, de egy téli napon a whisky fan férfiaknak is jólesik. :-)

 

Winter Scotch Piskóta

Téli whiskys sütemény.

Hozzávalók: - 6 tojás - 6 evőkanál liszt - 4-6 evőkanál cukor - fél csomag sütőpor

A tojásfehétjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját is. Ezután a sütőpor és a liszt keverékét óvatosan (hogy a hab ne törjön össze) hozzákeverjük. Tapadásmentes tepsibe öntjük és a tetejére szórjuk a whiskys gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük kb. fél órát.

winterscotchpiskota